• Τηλέφωνο Ιατρού
  • +30 6940275080

Καθημερινά κατόπιν ραντεβού (17.00 - 21.30)

ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Το άσθμ­α είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή (που συχνά είναι αλλεργική) των βρόγχων, που είναι οι σωλήνες που μεταφέρουν τον αέρα στους πνεύμονες. Η φλεγμονή χαρακτηρίζεται από οίδημα και παραγωγή εκκρίσεων που είναι παχύρρευστες και κολλώδεις, με αποτέλεσμα στένωση του αυλού των βρόγχων. Έτσι, περιορίζεται η ροή του αέρα μέσα από αυτούς.

Όταν κάποιος ασθενής με άσθμα εκτεθεί σε κάποιον ερεθιστικό-εκλυτικό παράγοντα από το περιβάλλον, προκαλείται μια υπερβολική απάντηση των βρόγχων με επίταση της φλεγμονής και σύσπαση των λείων μυικών ινών των βρόγχων (βρογχόσπασμος), η οποία οδηγεί σε στένωση του αυλού τους. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη συμπτωμάτων όπως δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή), βάρος στο στήθος, βήχας ή συριγμός (σφύριγμα στην αναπνοή-ο ασθενής ακούει «γατάκια»)....

Η ΧΑΠ είναι μια συχνή νόσος που μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί. Χαρακτηρίζεται από εμμένουσα απόφραξη των αεραγωγών που είναι συνήθως προοδευτική και σχετίζεται με έντονη χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση των αεραγωγών και του πνεύμονα σε βλαβερά σωματίδια ή αέρια (προκαλείται κατά κύριο λόγο από το κάπνισμα). Οι παροξύνσεις της νόσου και τα συνοδά νοσήματα συνεισφέρουν στη βαρύτητα της ΧΑΠ σε κάθε ασθενή και στη συνολική θνητότητα.

Η ΧΑΠ είναι σήμερα η τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως...

Οι πνεύμονες αιματώνονται, δηλαδή δέχονται αίμα από την καρδιά κυρίως από την πνευμονική αρτηρία και τους κλάδους της. Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας ή των κλάδων της από θρόμβους. Η διάγνωση γίνεται σήμερα με ειδική αξονική τομογραφία πνευμόνων ή σπανιότερα με σπινθηρογράφημα αιμάτωσης πνευμόνων...

Οι πνεύμονες αιματώνονται, δηλαδή δέχονται αίμα από την καρδιά κυρίως από την πνευμονική αρτηρία και τους κλάδους της. Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας ή των κλάδων της από θρόμβους. Η διάγνωση γίνεται σήμερα με ειδική αξονική τομογραφία πνευμόνων ή σπανιότερα με σπινθηρογράφημα αιμάτωσης πνευμόνων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Φαϊτάκη 2, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΚ 71202

Τηλέφωνο:

+30 6940275080
+30 2815107970
e-mail:

info@konstantinospigakis.gr
k_pigakis@yahoo.gr

Search